Koronaviruso epidemija privertė atkreipti dėmesį į darbuotojų saugą ir sveikatą

20200730_131136

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ atstovai dalyvavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuotame Lietuvos Respublikos darbuotojų saugos ir sveikatos komisijos posėdyje.
Posėdyje buvo aptartos pasirengimo antrajai koronaviruso epidemijos bangai priemonės, pristatytos rekomendacijos darbuotojų saugos ir sveikatos prevencijai, pasidalinta karantino metu sukaupta patirtimi bei įžvalgomis ateičiai.

Plačiau

Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai – tarp biurokratinių girnų

tamasuniene

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ buvo priversta kreiptis į Vidaus reikalų ministrę Ritą Tamašunienę su reikalavimu įvertinti jai pavaldžių įstaigų tarnautojų nesuprantamus ir negeranoriškus veiksmus. Profesinė sąjunga atstovaudama Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnams susidūrė su dar neregėtu ministerijos valdininkų ir VST vadovybės  cinizmu – įžūliu išsisukinėjimu ir vengimu pateikti informaciją, kuri yra būtina siekiant apginti teisėtus pareigūnų interesus. Reikalas, iš esmės, būtų labai paprastas: neseniai vyko VST pareigūnų tarnybinės veiklos vertinimai, dalis jų nesutiko su vertinimo išvadomis ir nusprendė pabandyti savo tiesą įrodyti teisme.

Plačiau

„Sandrauga“ iškovojo, kad nebūtų bloginamos įkalinimo įstaigose dirbančių pareigūnų darbo sąlygos

nepilnamečių zona

Džiugios žinios įkalinimo įstaigų pareigūnams – Resocializacijos skyrių darbuotojai nepraras statutinių valstybės tarnautojų statuso. 

Praėjusią savaitę Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetą reikalaudama imtis skubių priemonių ir užtikrinti, kad nebūtų bloginamos Kalėjimų departamentui pavaldžių įstaigų pareigūnų darbo ir socialinės sąlygos.

Plačiau

Giedrė Ciukšienė: stiprios profesinės sąjungos dėka darbuotojai jaučiasi saugesni

ciuksiene

Prieš pusę metų įsikūręs Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ padalinys Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre (Centre) nuolat pasipildo naujais nariais. Metų pradžioje pareigas užėmus naujam mokymo įstaigos vadovui, pajutę nerimą ir nežinomybę dėl ateities  nemaža dalis darbuotojų susibūrė į profesinę sąjungą. Pasikeitus Centro direktoriui, pasikeitė ir vadovavimo stilius, pakito per ilgus metus nusistovėjusios bendravimo su kolektyvu tradicijos, iš pat pradžių atsirado tam tikrų nesklandumų dėl vidinės komunikacijos – šios priežastys tapo stipria paskata darbuotojams įsilieti į „Sandraugos“ gretas.

Plačiau

Klestinčios ekonomikos raktas – verslo ir mokslo rankose

Stasys4

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ deleguotas atstovas Stasys Buškevičius dalyvavo nuotoliniu būdu vykusiame Investicijų komiteto posėdyje, kurio metu Centrinės projektų valdymo agentūros ir skirtingų sričių ministerijų atstovai kartu su socialiniais partneriais svarstė Finansų ministerijos parengto Ateities ekonomikos plano koncepcijas.

 

Plačiau