Po sėkmingai suorganizuotų atostogų Palangoje – planai ateičiai

palanga

Atvėsę orai, iš apniukusio dangaus krintantys šalto lietaus lašai bei vėjyje šokantys pageltę medžių lapai mums primena, kad matome paskutines šios vasaros dienas. Nenumaldomai artėjant naujam darbų bei mokslų sezonui, prisiminkime, kokia buvo šiųmetė vasara profesinės sąjungos „Sandrauga“ nariams.

Dar ankstyvą pavasarį profesinės sąjungos administracija pradėjo rūpintis organizacijos narių vasaros poilsio planavimu ir organizavimu. Po ilgų paieškų, aplankius Šventosios, Palangos, Latvijos pajūrio poilsiavietes ir atsižvelgus į nemažos dalies „sandraugiečių“ nuomonę, buvo nutarta išnuomoti keletą kambarių pačiame vasaros sostinės – Palangos centre esančiame viešbutyje. Nors tuo metu, kai vyko poilsio vietos paieškos, šalį kaustė karantinas ir kankino nežinia dėl ateities, tačiau žmonės vis tiek pasvajodavo apie karštą pajūrio saulę, vėsias Baltijos bangas, siautulingąjį Lietuvos „brodvėjų“ – J. Basanavičiaus gatvę, romantiškus pasivaikščiojimus Meilės alėjos takais ar kvapą gniaužiančių saulėlydžių stebėjimą nuo jūros tilto.

Plačiau

Gyvosios grandinės dalyvių širdys plakė laisvės ritmu

20200823_172501

Rugpjūčio 23 d., sekmadienį, Baltijos kelio 31 metinių dieną, Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ nariai kartu su tūkstančiais žmonių iš visos Lietuvos stovėjo gyvoje grandinėje „Laisvės kelias“, palaikydami baltarusių tautos kovą prieš autoritarą Aleksandrą Lukašenką.

„Visus „Laisvės kelio“ dalyvius vienijo bendrystės ir solidarumo su laisvės trokštančiais kaimynais jausmas. Net sunku žodžiais apibūdinti, kaip didžiavausi lietuviais, kurie taip entuziastingai atsiliepė į renginio organizatorių šaukimą Baltarusijos žmonėms palaikyti“, – pakilių emocijų po renginio neslėpė profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis.

Plačiau

Vietoj to, kad sumokėtų darbuotojui – švaisto pinigus teismams

izaliotas

Pavaldžių įstaigų reorganizavimu užsiėmęs Kalėjimų departamentas viešuose pranešimuose nepamiršta pasigirti pasiektais rezultatais: didinamu veiklos ir valdymo efektyvumu, administravimo optimizavimu, racionaliu materialinių bei finansinių išteklių valdymu ir pan. Tačiau panašu, kad ši savigyra tėra skambios frazės be jokio turinio. Geriausia reorganizacijos „efektyvumo“ iliustracija yra į teismus persikėlęs Kauno tardymo izoliatoriaus vadovybės ginčas su pareigūne dėl nesumokėto darbo užmokesčio už darbą poilsio dienomis. Skamba juokingai, bet popieriuje ambicingų planų siekiantys valdininkai, tikrovėje eikvoja materialinius ir administracinius resursus bandydami susidoroti su banalia problema, kuriai išspręsti reikėtų tik sveiko proto ir geranoriškumo.

Plačiau

Raginame Baltarusijos profesines sąjungas drąsiai stoti žmonių pusėn


belarsuija3

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ palaiko Baltarusijos profesinių sąjungų teisėtą ir taikią kovą prieš autokratinį šalies režimą. Džiaugiamės matydami, kad vis daugiau profesinių sąjungų jungiasi prie streikų ir protesto akcijų, stodami žmonių pusėn.  Pagarbą kelia tokia drąsa ir pasiryžimas, ypač turint galvoje, kad iki šiol  Baltarusijos profesinės sąjungos buvo visiškai kontroliuojamos valdžios.

Plačiau

Plataus profilio Stakliškių gaisrininkai priversti glaustis lūšną primenančiose patalpose

STAKLISKES2

Gavę nerimą keliančių duomenų apie galimus darbo įstatymų pažeidimus, Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ atstovai drauge su Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) darbuotojais atliko neplaninį Prienų rajono priešgaisrinės tarnybos Stakliškių ugniagesių komandos darbo sąlygų patikrinimą.   Nuvykę į vietą, profesinės sąjungos atstovai išvydo šokiruojančius vaizdus: įvairiais rakandais užgriozdintas ankštas patalpas, specialiai tam nepritaikytose patalpose sugrūstus darbo įrankius ir buities reikmenis, garaže numestas dvi senas sukiužusias lovas, ant kurių priversti ilsėtis sunkią ir pavojingą tarnybą atliekantys gaisrininkai.

Plačiau