Profesinės sąjungos „Sandrauga“ Kalėdinė žinutė pareigūnui

Šiandien Regionų apygardos teismas priėmė sprendimą, kuriuo patenkino Kauno apskrities patrulių rinktinės vado Gintaro Gatulio skundą. Pareigūnas, nesutikdamas su tarnybinės veiklos vertinimo išvada, nusprendė su tuo nesitaikstyti ir savo teises ginti teisme.

Po beveik metus trugatuliskusio alinančio proceso Regionų apygardos teismo teisėja Janina Vitunskienė nusprendė panaikinti vertinimo komisijos išvadą, kuriuo Pareigūnas įvertintas „patenkinamai“. Kauno apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas įpareigotas iš naujo atlikti Gintaro Gatulio 2019 metų tarnybinės veiklos vertinimą. Vertinimo komisijos posėdyje neabejotinai dalyvaus ir LPS „Sandrauga“ atstovai.

„Tai dar vienas puikus pavyzdys, kad visi LPS „Sandrauga“ nariai, tvirtai pasiryžę ieškoti teisybės ir ginti savo teises, tai būtinai pasieks. Mes garantuojame savo nariams ne tik teisinį atstovavimą, bet ir kitokią pagalbą.“ – sakė LPS „Sandrauga“ Pirmininkas Kęstutis Juknis.

Liūdina tik tai, kad dėl tokio valstybinių institucijų neapdairumo vertinant savo darbuotojus švaistomas ne tik teismų laikas bei mokesčių mokėtojų pinigai. Šis faktas verčia svarstyti kiek sąžiningai ir pareigingai Lietuvos žmonėms dirbančių pareigūnų galimai taip pat yra įvertinti netinkamai, tokiu būdu ne tik sumenkinant jų darbo pasiekimus bet ir nuskriaudžiant juos materialiai.

Absoliuti dauguma pareigūnų savo gyvenimą yra pašventę tarnybai ir davę priesaiką. Linkime kuo geriausios sveikatos ir sėkmės Jūsų visų tarnyboje.

Su geriausiais linkėjimais,
LPS „Sandrauga“ kolektyvas.