Svarbu nenuleisti rankų

Nors Trišalėje Taryboje LPS „Sandrauga“ pasiūlymus atlyginimus ir kitas išmokas komandiruojamiems darbuotojams mokėti tik pavedimais į banko sąskaitas, pasitiko darbdavių pasipriešinimas, savo išsikeltų tikslų siekiame iki galo.

Sulaukę diNuotrauka sekmadieniuiskusijų komentaruose ir pastebėjimų paštu, nusprendėme nelaukti kito Trišalės Tarybos posėdžio. Turėdami įtarimų, kad ši įstatymo pataisa gali būti stabdoma ir galiausiai vėl padėta į stalčių, kreipėmės į Lietuvos Respublikos Ministrę Pirmininkę Ingridą Šimonytę.

Kreipimesi aiškiai išdėstėme savo argumentus ir konkrečius pasiūlymus. Prašėme Premjerės atsakingai pažvelgti į situaciją ir savo kompetencijos ribose kuo skubiau inicijuoti šio įstatymo svarstymą ir priėmimą.

„Puikiai suprantame, kad Vyriausybė šiuo metu užsiima koronaviruso pandemijos suvaldymu. Tačiau galiojant dabartinei tvarkai kasdien apgaunami sąžiningai dirbantys darbuotojai, todėl šis sprendimas laukti negali.“ – teigė LPS „Sandrauga“ Pirmininkas Kęstutis Juknis.

Blogas darbdavių pavyzdys, kaip ir virusas, gali būti užkrečiamas. Todėl svarbu kuo greičiau pažaboti bent menkiausias galimybes tokiai kai kurių darbdavių savivalei.

Aut: Raminta Aleknavičienė