Pasirašyta paskola Kauno viešajam transportui modernizuoti

Šiaurės investicijų bankas ir UAB „Kauno autobusai“ pasirašė 17,5 mln. eurų vertės paskolos sutartį, kuri skirta naujų transporto priemonių įsigijimui ir kontaktinio tinklo modernizavimui finansuoti. Paskolos trukmė sieks 15 metų, per juos bus finansuota 85 naujiems troleibusams. Ekologiškų transporto priemonių finansavimu susidomėję Šiaurės investicijų banko atstovai noriai prisidėjo prie Kauno miesto savivaldybės ir bendrovės „Kauno autobusai“ žaliojo projekto įgyvendinimo.

Rugsėjo 30 d. mdffdfdiestui buvo pristatyti komfortiški ir modernūs troleibusai, kurie pakeitė didžiąją dalį turimų senų troleibusų. 67 naujieji „Solaris Trollino 12“ troleibusai atitinka aukščiausius standartus. Juose yra įrengtos 33 sėdimos vietos, veikia modernios keleivių informavimo ir saugumo sistemos, yra visos komforto sistemos. Per metus beveik 80 mln. keleivių Kaune vežančio viešojo transporto atsinaujinimas kainavo 29,4 mln. eurų, iš kurių 7,9 mln. eurų skyrė Europos Sąjunga, o 1,6 mln. eurų Kauno miesto savivaldybė, daugiau nei 3 mln. eurų apmokėjo UAB „Kauno autobusai“ iš sukaupto pelno.

Šių investicijų žadami pokyčiai ne tik sumažins įmonės UAB ,,Kauno autobusai“ patiriamas priežiūros išlaidas, pagerins teikiamas paslaugas, bet kartu tai pasitarnaus ir Kauno viešojo transporto keleiviams – jų kelionės taps žymiai patogesnės. Bet ar jos bus pigesnės nei ,,Kauno autobusai“, nei Kauno miesto savivaldybė nepasisako.