Lietuviai, lyginant su kitomis Baltijos šalimis, šventėms ruoštis pradeda anksčiausiai

Atlikta ,,Spinter tyrimai“ apklausa atskleidė, kad net ketvirtadalis šalies gyventojų į šventes žiūri labai atsakingai ir kalėdinėmis dovanomis pradeda rūpintis net prieš tris mėnesius. Likus porai savaičių iki didžiųjų šeimos švenčių dovanas perka vos 29 procentai Lietuvos gyventojų. Tuo tarpu didžioji dalis kaimyninių šalių Latvijos ir Estijos gyventojų dovanų paieška susirūpina tik likus kelioms savaitėms iki švenčių.

Paakaledines-dovanos-69847156iškėjo, kad Lietuvos gyventojams didžiulę įtaką ketinimui pradėti rinktis ir pirkti dovanas turi ir kalėdinės reklamos. Net 43 procentai respondentų Lietuvoje nurodė, pradedantys planuoti dovanas vos pasirodžius kalėdinio pobūdžio reklamoms. ,,Latvijos ir Estijos gyventojai prekybininkų reklamoms ir šventiniams blizgučiams yra gerokai atsparesni“, – teigė „Kesko Senukai Lithuania“ rinkodaros direktorė J. Petrauskienė. Tik mažuma dovanų pirkimą palieka paskutinei minutei, tačiau tai daryti kiek labiau yra linkę Latvijos vyrai – 8,4 procentai. Anot J. Petrauskienės, ,,sprendimas pirkti dovanas iš anksto, turi privalumų: daugiau laiko skiriama lėšų planavimui, todėl iškyla mažiau išlaidų, be to dovanos paieška būna atsakingesnė“. Vadinasi, apsirūpinimas dovanomis iš anksto lemia ramesnį prieššventinį laikotarpį.

Populiariausių 2019 metų dovanų sąraše yra: personalizuotos dovanos (sukurtos asmeniškai dovanos gavėjui); išmanieji įrenginiai (išmanieji telefonai, apyrankės, laikrodžiai, ausinės, planšetės); žvaigždės pavadinimas pasirinktu vardu – unikali dovana, kuri per 2019-ųjų Kalėdas bus itin populiari – pasirinkto vardo žvaigždė bus įtraukta į Millennium Chronicle žvaigždžių registro katalogą, o Jums bus pateiktas originalus žvaigždės registracijos sertifikatas su autentiškomis žvaigždės koordinatėmis; taip pat populiaru rankų darbo gaminiai ir nuotraukos.

Visgi, nepamirškite, kad svarbiausia yra ne dovanos kaina, bet jos nuoširdus ieškojimas ir dovanojimas savo artimam žmogui iš širdies. Būtent tokia dovana, be abejonės, yra pati geriausia ir brangiausia. 😊