Kokių pokyčių reikėtų laukti kitais metais būsto rinkoje?

Nekilnojamo turto specialistai teigia, kad būsto kainų augimas rinkoje ir toliau išliks, tik jis kitais metais bus lėtesnis negu šiais metais. Pastebima, kad vis didesnę konkurenciją butams daro namų ir kotedžų segmentas – kuo labiau butai brangsta, tuo populiaresni darosi namai ir kotedžai.

Pastaraisiais metais yra matNekilnojamas-turtas-ober-houseomas gana spartus augimas visuose šalies didmiesčiuose, remiantis „Ober Haus“ rinkos tyrimų vadovo Baltijos šalims Raimondo Reginio teigimu. Kainų kilimas svyruoja nuo 5 iki 10 procentų per metus. Labiausiai brango kainos mažesniuose miestuose, kur kainų lygis yra žemesnis. Didžiuosiuose miestuose augimas siekia 5-6 procentus.

Anot kito, „Swedbank“ vyresniojo ekonomisto Vytenio Šimkaus, būsto kainos auga, o viena iš priežasčių – didesni žmonių atlyginimai. Specialisto teigimu, „įperkamumas didėja dėl labai sparčiai augančių atlyginimų. Dabar ekonomika lėtėja, žmonių pajamos augs lėčiau, neaišku, kaip atrodys būsto kainos, bet tokių šuolių, kaip buvo šiemet, nebus. Iš esmės kažkokių didelių pokyčių būsto rinkoje nenusimato“.

Vadinasi, kitais metais, kaip ir šiemet, ir toliau nekilnojamas turtas brangs. Daugiau didesnių pokyčių šioje sferoje nenusimato. Kyla klausimas, kada ir taip aukštos nekilnojamo turto kainos pagaliau sustos augti?