Įdomiausios pasaulyje kalėdinės tradicijos

Kalėdos – viena didžiausių metų švenčių, kuri kiekvienoje pasaulio šalyje yra švenčiama skirtingai. Atrinkome įdomiausias pasaulyje esančias kalėdines tradicijas.

Amerikoje viena populiainterjeras-249x210riausių kalėdinių tradicijų – Kūčių naktį svetainėje, netoli židinio, pastatyti padėklą su sausainiais ir stikline pieno. Tai skirta Kalėdų Seneliui. Geriems vaikams jis palieka elfų šiaurės ašigalyje pagamintas dovanas, o blogiems – anglių. Australijoje kalėdinė vakarienė labiau primena amerikietiškąją Padėkos dieną – patiekiamas keptas kalakutas, kiauliena, kumpis, slyvų pudingas, saldūs pyragėliai. Vakarienė įprastai valgoma patogiai įsitaisius paplūdimyje dienos metu. Tuo tarpu Brazilijoje Kalėdos – viena svarbiausių švenčių metuose, nes net 90 procentų gyventojų yra krikščionys. Šventė paminima šventiniais valgiais iš menkių, kalakutienos, populiarūs gėrimai – alus ir sultys. Vėliau seka bingo žaidimas, dainos, apsikeitimas dovanomis. Japonijoje – įprasta per Kalėdas valgyti daug keptos vištienos, po to būtina suvalgyti didelį gabalą torto. Visgi, unikaliausiai Kalėdos yra švenčiamos Italijoje – mažieji čia laukia ne Kalėdų senelio, o raganos ,,La Befana“. Ji nusileidžia į namus dūmtraukiais ir dovanoja dovanas nei sekundei nesiskirdama su savo šluota, mainais jai paliekama vyno ir krekerių.

Kalėdų šventė kiekvienoje šalyje pasižymi skirtingomis tradicijomis, todėl ir yra švenčiama savitai, tačiau yra vienas dalykas, kuris tikrai sutampa – visi pasaulio vaikai šios šventės laukia vienodai karštai bei nekantriai.