Prezidentas pasirašė Seime priimtą 2020 metų biudžetą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė praėjusią savaitę Seime priimtą 2020 metų biudžetą bei lydinčiuosius jo įstatymus. Šalies vadovo vertinimu, kitų metų biudžetas yra orientuotas į socialinės atskirties mažinimą ir kartu atitinka fiskalinės drausmės reikalavimus. Pasirašytame biudžete yra įtraukti ir Prezidento siūlymai įtvirtinti papildomą mažiausias pensijas gaunančių asmenų pajamų augimą bei spartesnį pensijų indeksavimą.

Prezidentas G. Nausėda atkreipė d15533b52a7e2c8c24c38aed0b062aca1ėmesį, kad kitų metų biudžetas vis dar yra komplikuotas – kol stengiamasi užkamšyti didžiausias duobes, atsiveria vis naujos, o galimybės įgyvendinti būtinas reformas ir kartu užtikrinti nuoseklią ilgalaikę šalies raidą yra vis dar neišnaudojamos. Remiantis Prezidento teigimu, „šalies biudžetas turėtų būti vienas esminių instrumentų, nustatantis šalies raidos prioritetus, telkiantis visuomenę mažinant socialinę atskirtį, gaila, bet daugiausiai dėmesio buvo skirta trumpalaikiams tikslams. Džiugina tai, kad pavyko žengti bent nedidelį žingsnį ir mažinti socialinę atskirtį Lietuvoje“.

Kitų metų valstybės biudžeto pajamos siekia 11,53 mlrd. eurų, įskaitant 1,982 mlrd. eurų Europos Sąjungos ir kitos tarptautinės finansinės paramos lėšas, tuo metu jos išlaidos yra 12,779 mlrd. eurų (įskaitant 2,236 mlrd. eurų ES ir kitos tarptautinės finansinės paramos lėšas). Šalies gyventojams belieka tik laukti ir tikėtis, kad ateinantys metai nebus skausmingi pinigine prasme.