,,Sandrauga“ laimėjo dar vieną darbo ginčą

Kauno Darbo ginčų komisija, įsikišus LPS ,,Sandraugai“, po maždaug mėnesio laiko išnagrinėjo Baltarusijos piliečio R.K. darbo bylą, kurioje atsakovas buvo UAB ,,Vykom“. Ieškovas įsidarbino atsakovo įmonėje vairuotoju-ekspeditoriumi. Darbo ginčas įvyko dėl darbo užmokesčio ir kitų su darbo santykiais susijusių išmokų išieškojimo. Rezultatas – šalys sudarė rašytinę taikos sutartį dėl darbo ginčo bylos išsprendimo. Ieškovui sutarta sumokėti 1400 eurų priklausančių išmokų, susijusių su darbo santykiais. Sudaryta taikos sutartis įsigaliojo nuo jos pasirašymo momento, o nuo Darbo ginčų komisijos sprendimo, patvirtinančio Taikos sutartį, įsiteisėjimo dienos tai įgijo galutinio sprendimo galią.

Būtina pažymėti tai, kad didelį darbosdsd ginčų skaičių sudaro transporto sektoriaus darbuotojai. Šiuo metu jau tapo įprasta, kad giname ir atstovaujame ne tik  rusus, ukrainiečius, baltarusius, bet ir kitų tautybių žmones besidarbuojančius Lietuvoje. Svarbiausia, kad žmonės būtų aktyvūs ir nenusimintų, kuomet yra pažeidžiamos jų teisės bei interesai.

Taip ir šiuo atveju: aktyvus Baltarusijos pilietis kreipėsi į ,,Sandrauga“ ir jo interesai buvo apginti. Visgi, kiek daug atsiranda darbuotojų, kurie nesikreipia arba praleidžia terminus kreiptis. Jei Jūs tokių žmonių pažįstate, tuomet padrąsinkite juos. Tada ir Naujieji metai atneš naujų vilčių išsipildymo.