Nacionaliniai atsakingo verslo apdovanojimai 2019

APDOVANOJIMAI.JPEGPrasmingas ir linksmas ketvirtadienio darbo dienos užbaigimas – LPS „Sandrauga“ atstovų išvyka į Vilnių, kur turėjome garbės sudalyvauti Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų 2019 ceremonijoje, kuri vyko Valdovų rūmuose. Konkurse dalyvavo net 65 įmonės, kurios varžėsi keturiose nominacijose: „Metų darbovietė“, „Metų bendruomeniškiausia įmonė“, „Aplinkai draugiškiausia įmonė“, „Šeimai palankiausia darbovietė“. Kadangi Socialiai atsakingų įmonių turime ir labai didelių, ir su vos pora dirbančiųjų, kiekviena nominacija dar buvo suskirstyta į tris atskiras kategorijas, nominuojant įmones pagal joje dirbančių darbuotojų skaičių. Įmonių atstovai iš kiekvienos kategorijos pasisakė diskusijoje „Socialinė atsakomybė: naudos ir sąnaudos“. Papasakojus apie vykdomus socialinius projektus, visiems buvo užduotas tas pats klausimas – „Ar brangu būti socialiai atsakingu?“. Atstovai neslėpė, kad nors tai ir kainuoja pinigus, tačiau didžiausia investicija yra vidiniai resursai – darbuotojų laikas, pastangos, noras padėti kitiems ir kiti dalykai, kurių įkainoti nepavyktų jokia valiuta. Tai priklauso ne nuo finansų ir tuo labiau ne nuo įmonės dydžio. Tai priklauso tik nuo kiekvieno požiūrio bei vidinių vertybių.

Ant nugalėtojų pakilos išsirikiavo:

„Metų darbovietė“ – UAB „Cramo“ ir UAB „Thermo Fisher Scientific“
„Aplinkai draugiškiausia įmonė“ – UAB „SDG“ ir UAB „AQ Wiring Systems“
„Šeimai palankiausia darbovietė“ – UAB „Layher Baltic“, UAB „SDG“ ir AB „Telia Lietuva“
„Metų bendruomeniškiausia įmonė“ – UAB „Layher Baltic“, UAB „Coca-Cola HBC Lietuva“, „Mantinga“

„Metų bendruomeniškiausia įmonė“ (remiantis internetiniu balsavimu): „KIBI ČIBI“, UAB „SDG“, UAB „Manvesta“

Patys pačiausi šiais metais – UAB „Layher Baltic, kurie gavo pagrindinį renginio apdovanojimą ir buvo išrinkti „Metų socialiai atsakinga įmone 2019“.

Dar kartą nuoširdžiai sveikiname renginio nugalėtojus bei dalyvius, linkime neužmigti ant laurų, toliau stengtis skleisti gerumą tiems, kuriems jo labiausiai reikia bei būti sektinu pavyzdžiu tiems, kurie dar tik žengia pirmuosius žingsnius socialinio atsakingumo link.

Kurkime gėrį kartu :)