Jau dvidešimtą kartą minime pasaulinę darbuotojų saugos ir sveikatos dieną

Balandžio 28-oji diena Pasauline darbuotojų saugos ir sveikatos diena buvo paskelbta Tarptautinės darbo organizacijos (TDO) iniciatyva. Šios dienos tikslas – priminti apie saugos, sveikatos  ir tinkamų darbo sąlygų būtinybę.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Nors sunku patikėti, bet ir šiandien vis dar yra įmonių ir organizacijų, kur darbuotojams nėra sudarytos sąlygos nėra sudarytos elementarios higienos sąlygos. Vis dar pasitaiko kuomet vaikantis pelno, rizikuojama darbuotojų sveikata.

Lietuvos mastu didžiausia problematika kalbant apie nelaimingus atsitikimus darbe vyrauja statybos sektoriuje. Lietuvos statybos sektoriuje žmonių miršta 4 kartus daugiau negu vidutiniškai kitose ES šalyse.

Kalbant apie Tarptautinę saugos ir sveikatos dieną svarbu ne tik tinkamų darbo sąlygų sukūrimas, bet ir informacijos skleidimas ir  sąmoningumo ugdymas. Tikriausiai visi sutiksime, kad nuo to, kokiose sąlygose žmogus dirba, tiesiogiai priklauso jo motyvacija ir produktyvumas.

Sveikiname visus dirbančiuosius su Tarptautine saugos ir sveikatos diena. Linkime visiems siekti saugių ir sveikų darbo sąlygų. Tik bendros darbdavių, valstybės ir darbuotojų pastangos gali duoti teigiamų rezultatų mūsų visuomenėje. Kurkime darbo aplinką be nelaimingų atsitikimų ir niekuomet nepamirškime – saugumas svarbiausia!

Kęstutis Juknis