„JAUČIAMĖS IŠDUOTI“: SAP DARBUOTOJAI MAIŠTAUJA PRIEŠ PRIVERSTINĮ GRĮŽIMĄ Į BIURĄ

shutterstock_146428310

Vokietijos programinės įrangos milžinė pakeitė kryptį, o daugiau nei 5 000 darbuotojų pasirašė vidaus peticiją, kurioje teigiama, kad jie jaučiasi „išduoti“.

Kai generalinis direktorius žada, kad įmonė yra „100 proc. lanksti ir pasitikėjimu grindžiama darbo vieta, kuri yra norma, o ne išimtis“, sunku pakeisti kryptį. Štai kodėl viena didžiausių Europos technologijų bendrovių SAP susiduria su daugiau nei 5 000 įsiutusių darbuotojų, nes bendrovė, atsukdama nugarą pirmiau minėtiems generalinio direktoriaus 2021 m. žodžiams, liepia darbuotojams grįžti į biurą.

Praėjusį mėnesį paskelbtose naujose gairėse nurodoma, kad visame pasaulyje dirbantys darbuotojai nuo balandžio mėnesio tris dienas per savaitę turi dirbti biure arba pas klientus.

Europoje dirbančių darbuotojų atstovai reikalavimą grįžti į biurą pavadino nepagrįstu, nes darbuotojams buvo pasakyta, kad jie gali toliau dirbti nuotoliniu būdu.

Pasipiktinimas naujomis taisyklėmis sukėlė vidaus peticiją, kurią per mažiau nei dvi savaites pasirašė daugiau nei 5 000 darbuotojų.

„Jaučiamės išduoti bendrovės, kuri dar neseniai skatino mus dirbti iš namų, o dabar prašo radikaliai pakeisti kryptį“, – pranešė „Bloomberg News“, teigdama, kad vidiniame laiške darbuotojai grasina ieškotis naujų darbo vietų, o ne grįžti į biurus.

SAP vyriausiasis vykdomasis direktorius sakė: „Aš nelabai tikiu, kad vaizdo konferencijų platformoje galima suprasti mūsų kultūrą, galima mokytis ir gauti galimybę kuo geriau atlikti savo darbą“, – pranešė „Bloomberg“.

Bendrovė taip pat sakė pareiškime: „Mes tobuliname savo lankstaus darbo politiką, kad ji atitiktų geriausią rinkos praktiką ir mūsų pačių, kaip hibridinio darbo lyderių, patirtį.“

Vokietijos tarptautinė programinės įrangos bendrovė neseniai paskelbė, kad restruktūrizuoja 8 000 darbo vietų, siekdama sutelkti dėmesį į dirbtinį intelektą.

 

Pagal užsienio spaudą parengė Rūta Gelžinė