PREKYBOS, PRAMONĖS IR AMATŲ RŪMŲ ASOCIACIJOS METŲ RENGINYS

Messenger_creation_d3df9c8e-2f4d-4eac-b7d9-4c27228af6a8

Šiandien Vilniuje profesinės sąjungos „ Sandrauga“ atstovai dalyvavo Prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos iškilmingame metų renginyje. Renginį pasveikino LR Prezidentas Gitanas Nausėda, susisiekimo ministras Marius Skuodis, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, ekonomikos ir inovacijų viceministrė Erika Koročkina.

Pirmąjį prizą rūmų prezidentas Sigitas Gailiūnas įteikė UAB ,,Mantinga“ eksporto lyderiai Kauno regione. Į 40 šalių ši įmonė eksportuoja savo produkcija. Klaipėdos regione eksporto lyderės prizą pelnė Klaipėdos konteinerių terminalas (gen. dir. Vaidotas Šileika), Šiaulių regiono apdovanota -,, Ltintus „, Panevėžio regione apdovanota- UAB ,,AQ Wiring Systems“.

LPS ,,Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis paminėjo, kad ši rūmų vadovo Sigito Gailiūno iškilminga tradicija, bei didelio būrio verslo atstovų pagerbimas, apdovanojimas įvairiomis žvaigždėmis be dirbančiųjų pasiaukojančio triūso būtų neįmanomas. Reta apdovanota įmonė gali pasigirti kolektyvinėmis sutartimis ir ,,gerovės paketais“ dirbantiesiems, didelėmis socialinėmis garantijomis ir aukštu darbo užmokesčiu dirbantiesiems. Apdovanojant įmones tai būtini faktoriai Europos šalyse.

Ignoruojant Europos patirtį ir apdovanojant įmones tiktai pagal keletą pasirinktų rodiklių, pasitelkiant politikus ir vyriausybės atstovus, taip pat yra gražus renginys ar tradicija. Tačiau ar tos įmonės yra pačios geriausios įvertinant visus kriterijus galima būtų diskutuoti.

 

Rūta Gelžinė